Online wedden: We kijken terug op Ajax-Feyenoord, de Kroon op het weekend!

“Wedden op voetbal: onze goktips” kende vorige week haar debuut met een vooruitblik op de wedstrijd Ajax-Feyenoord en gisterenmiddag was het zover.
Ik had mijn weddenschappen zaterdagavond al gezet bij en een koud biertje stond op tafel. Ik was klaar om 90 minuten te genieten, hetgeen over het algemeen goed lukte. Echt feest werd het pas na afloop toen ik de winst van mijn weddenschappen optelde.

Online wedden: mijn inzetten en resultaten.

Toen ik vorige week mijn blog schreef heb ik op grond van de statistieken geredeneerd dat Ajax zou winnen en dat zij 2 doelpunten zouden maken. Ook had ik bedacht dat Feyenoord 1 tegendoelpunt zou maken. Ik heb dus gewed op zowel een overwinning van Ajax als de uitslag 2-1.
Op beide weddenschappen heb ik 5 Euro ingezet, dus hier had ik al twee maal winst. De winst voor Ajax bracht mij 1,70 keer mijn inzet en de uitslag zelfs zes keer. Een derde weddenschap was 5 Euro op het totaal aantal doelpunten (3) en dat leverde 4 maal mijn inzet op.
In totaal had ik dus 15 Euro ingezet en heb ik (5 maal 1,70) + (5 maal 6) + (5 maal 4) = EUR 58,50 verdiend. Daar de inzet van EUR 15,- weer vanaf levert deze mooie voetbalmiddag mij EUR 43,50 op. Sneller verdienen kan haast niet.

Online wedden: wat strategieën.

Uiteraard kan niemand vooraf beïnvloeden hoe een wedstrijd zal verlopen of wie er zal winnen. Toch kun je jouw winstkansen aanzienlijk vergroten door de statistieken te bestuderen en jouw favoriete club te volgen. Neem nu mijn inzet. In het stuk van vorige week legde ik uit dat Ajax gemiddeld 2,9 thuisdoelpunten scoort en Feyenoord gemiddeld 1,8 doelpunt tegen krijgt in een uitwedstrijd. Dit betekent voor de thuisploeg gemiddeld 2,35 doelpunten te verwachten. Als ik dan meeneem dat bij Feyenoord de voormalig keeper van Ajax op doel staat besluit ik de wiskundige afronding (naar beneden) te volgen. Het doelpunt van Feyenoord heb ik als volgt beredeneerd: Feyenoord scoort uit dit seizoen gemiddeld 1,9 doelpunt en krijgt Ajax 0,6 doelpunt per wedstrijd gemiddeld tegen. Het wiskundig gemiddelde komt hier uit op 1,25 doelpunt voor Feyenoord. Ook hier heb ik, gezien de vier voorgaande nederlagen op rij en vertrek van een spits in de winterstop geen enkele reden om af te wijken van het wiskundig gemiddelde. De inzetten waren dus redelijk eenvoudig bepaald. Deze strategie noemt men de wiskundige, consistente strategie.
Een andere manier om te wedden is juist tegen de trend in. Voorafgaand aan de wedstrijd was Ajax al vijf wedstrijden ongeslagen en had Feyenoord vier wedstrijden op rij niet gewonnen. Statistisch gezien wordt de kans dat de reeks gebroken wordt na iedere bevestiging van de reeks groter. Immers, op grond van de wet van de grote getallen zal men altijd naar het gemiddelde bewegen.
Een andere strategie is juist inconsistent te bieden. Het is met deze strategie van belang welke quotes er worden gegeven door het wedkantoor. Dit betekent dat je de weddenschappen niet in lijn met elkaar plaatst. Dit kan de moeite lonen bij hoge strategieën. Hierover morgen, in de vooruitblik op Heracles – AZ. De nummer drie van de eredivisie thuis tegen de nummer zes wordt een mooi affiche. Tot morgen!

Nu Online Gokken

Comments are closed.

Scroll To Top