Gokken op Autosport

Over de hele wereld wordt er gewed op autosport. De meest bekende autosport wedstrijden zijn natuurlijk de Formule 1, de 24 uur van Le Mans, NASCAR , Indycar series en de Grandprix van Monaco. De autofabrieken varen er wel bij als een auto van een bepaald merk wint. De kans is dan groot dat er meer auto’s van dat merk worden verkocht. Formule 1 is de bekendste autosport ter wereld.

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+

De officiële naam is FIA Formula One World Championship. Volgens de FIA is Formule 1 de hoogste klasse waar je aan mee kunt doen. De Formule 1 bestaat uit achttien races . Dit heet de Grandprix. Na die achttien races is de winnaar bekent. Er is ook een prijs voor de best gereden team. Elk team start met twee auto’s.

Voordat je gaat wedden op autosport moet je op veel dingen letten. Hoe goed rijdt een coureur, op welk circuit rijdt men rijdt en hoe zijn de weersomstandigheden. De meest bekende auto’s die mee doen aan de Formule 1 zijn Ferrari, Mercedes en Renault. Voordat je mee mag doe bij de Formule 1 moet men eerst goed gereden hebben in de onderliggende klassen. Er zijn drie van die onderliggende klassen de Formule 2 en 3 en de GP2 Series. Dit zijn de zogenaamde opstapklassen. Maar de basis van een racecarriere ligt toch bij het karten.

De meest bekende autosport in Amerika is toch de NASCAR. Dit staat voor National Association for Stock Car Auto Racing. Hierop wedden de meeste Amerikanen. Deze competitie bestaat uit zesendertig races. Dit wordt gereden op een ovaal circuit zoals de Daytona International Speedway en de Indianapolis Motor Speedway. In totaal zijn er drieënveertig coureurs. Er zijn binnen de NASCAR verschillende klassen. NASCAR Sprint Cup is hierin de bekenste. Dan heb je nog de NASCAR Nationwide Series. Dit zijn voor minder ervaren jongere coureurs. En dan heb je nog de NASCAR Craftsman Truck Series voor de pick-up auto’s. In Amerika kan je op vele verschillende competities en klassen van de autosport wedden.

Naast al die verschillende autoracewedstrijden heb je ook nog de rally. De meest bekende hierin is de World Rally Championship. Rally gebeurt altijd met twee mensen in een auto. De ene rijdt en de andere navigeert. De navigator zegt tegen de chauffeur hoe een parcours gereden moet worden waardoor ze zo snel mogelijk kunnen finishen. Rally’s kunnen op verschillende ondergronden gereden worden. Deze ondergronden zijn asfalt, gravel, sneeuw en ijs. Het is een dertien driedaagse evenement en wie de meeste punten heeft is de winnaar. Er moet in elke rally zo snel mogelijk aan vijftien á vijfentwintig klassementsproeven worden voldaan.

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+

Je kunt ook op andere autosporten wedden zoals de zonnewagenraces waarvan de bekendste de World Solar Challenges is. Dan heb je de toerwagen races hier van zijn de bekendste NASCAR en de Duitse Tourenwagen Masters . De Rallycross, de bekendste hierin is het Eurocircuit van Valkenswaard. Je hebt dan nog de trailraces , het bekendste is Parijs-Dakar. En je hebt dan nog Karting.Je kunt dus wedden op verschillende onderdelen van de autosport.

Bij Sportsbooks kan je weddenschappen afsluiten op autosporten. Sportsbooks helpen je meestal bij het wedden op autosporten. Je kunt ook op races wedden die tegelijkertijd gereden worden. Door middel van live wedden kan je op je favoriete coureur wedden bij beide races. Je hebt dan wel een speelaccount nodig om te kunnen wedden op autosport.

Comments are closed.

Scroll To Top