Gokken op Rugby

Het wedden op rugby wordt het vaakst gedaan op deze drie onderdelen. De Rugby Union, Rugby League en het Zeslandentoernooi. Ook in ons land is rugby bekend. Er zijn ongeveer vijfentachtig rugbyclubs aangesloten bij de Nederlandse Rugby Bond. In Nieuw-Zeeland en Wales is rugby de nationale sport. In nog meerdere landen is rugby de nationale sport. Rugby gebeurt zowel nationaal als internationaal. Je moet vooral naar de belangroijke spelers in een team of land kijken als je gaat wedden op rugby.

De één van de bekendste veldsporten ter wereld is de Rugby Union. Dit wordt gespeeld met twee teams van vijftien spelers. Een wedstrijd duurt tachtig minuten. William Webb Ellis is de grondlegger van de Rugby Union. Tijdens een potje football pakte hij de bal en liep ermee over het veld. Daarom hebben ze in Engeland het over Rugby Football. De International Rugby Board organiseert de wereldkampioenschappen van rugby. Zij zijn ook verantwoordelij voor de regels van deze sport.

In Engeland, Nieuw-Zeeland en Australië is zowel Rugby Union als de Rugby League het meest bekend. De Rugby League is ontstaan doordat er onenigheid was onder de spelers. In het rijkere zuiden was rugby een amateursport maar in het noorden wilden de spelers een vergoeding vanwege hun verloren werkuren. In de Rugby League spelen ze met twee teams van dertien spelers. De regels zijn daarom ook wat aangepast. De Rugby Union is nog altijd populairder dan de Rugby League.

Het belangrijkste toernooi binnen de rugbysport is het Zeslandentoernooi. Hier doen de zes landen aan mee. Dat zijn Engeland, Ierland,Schotland, Wales, Italië en Frankrijk. Er is voor Ierland een nieuw volkslied gemaakt omdat het team van Ierland uit de Ierse Republiek en Noord-Ierland bestaat. Men kan niet alleen de titel winnen maar ook prijzen in het Zeslandentoernooi. Het land dat alle wedstrijden wint, wint de Grand Slam. Ook heb je de Triple Crown die men kan winnen maar dat is alleen voor het land van de Home Nations die gewonnen heeft van de andere landen van de Home Nations. De Millenium Trophy is de strijd tussen Engeland en Ierland. De Centerary Quaich is de strijd tussen Schotland en Ierland. De Guiseppe Garibaldi Trophy is de strijd tussen Frankrijk en Italië. Het land dat geen één wedstrijd wint krijgt de Wooden Spoon.

Je kan bij rugby wedden op verschillende onderdelen. Het vaakst wordt er gewed bij de wedstrijden in de Rugby Union, Rugby League en het Zeslandentoernooi. Er zijn vele wedstrijden waar je op kan wedden in de rugby. Je kan weddenschappen afsluiten bij Sportsbooks. Sportsbooks helpen je daarbij door alle wedstrijden op een rijtje te zetten zodat het wedden op rugby makkelijker wordt. Je kan live wedden dan kan je nog wedden terwijl de wedstrijd nog bezig is. Je moet wel een speelaccount aanmaken om te kunnen wedden op rugby. Sportsbooks helpen je daarbij en het aanmaken van een account is gratis. Je krijgt ook een welkomstbonus. De bekendste en betrouwbaarste Sportsbooks zijn Unibet en 888.

Je kan bij deze Sportsbooks betalen met iDeal. Dit is in Nederland de meest bekendste en veiligste manier om te betalen. Je geld staat gelijk op je speelaccount zodat je gelijk kunt gaan wedden op rugby. Ook kan je bij hun betalen met Neteller. Kijk snel op de websites van Unibet en 888. Deze Sportsbooks helpen je graag. Heel veel succes en plezier met het wedden op rugby.

Update: Unibet en 888 zijn helaas niet meer toegankelijk voor Nederlandse spelers.

Nu Online Gokken

Comments are closed.

Scroll To Top