Gokken op vechtsport

Er wordt het vaakst op de vier bekendste onderdelen van vechtsporten gewed. Dat zijn het boksen K-1, UFC en Strikeforce. De populairste vechtsport waar op gewed wordt is het boksen. Bij boksen is het belangrijk dat een bokser een goede conditie heeft en over een goede coördinatie van de handen, voeten en ogen beschikt.

Een bokser kan op twee manieren winnen. De eerste manier is door het verzamelen van punten met de juiste slagen of op de tweede manier door een knock-out.

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+

De directe stoot, een opstoot en de hoek zijn de slagen waar op gelet wordt om punten te verzamelen. Door een combinatie van deze stoten en de snelheid van een bokser kan hij de tegenstander knock-out slaan zodat hij de bokswedstrijd gewonnen heeft. Het is verplicht om naast de bokshandschoenen ook een bitje en een bokshelm te dragen bij boksen. Dit is om zo min mogelijk schade op te lopen vanwege de rake klappen die een bokser in zijn gezicht krijgt.

Boksen is ook een onderdeel van de Olympische Spelen. Hier kan je dus ook op wedden. Naast het boksen kan er ook gewed worden op K-1 wedstrijden. K-1 is ontstaan uit de vechtsporten taekwondo, thaiboksen, kickboksen, karate, kungfu en het gewone boksen in Japan. De K staat voor karate, kungfu en kickboksen. En de 1 geeft aan dat het de hoogste klasse is in de vechtsport.

Er worden verschillende K-1 toernooien gehouden. Hier moet de vechters proberen zo snel mogelijk punten te behalen. Uiteindelijk gaan de acht beste door om te strijden op het K-1 World Grand Prix. Er is in de achttien edities die tot nu toe zijn gehouden al vijftien keer door Nederlanders gewonnen. Daarom wordt er ook vaak gewed op een Nederlander.

Een K-1 wedstrijd bestaat uit drie keer drie minuten. Met één rake klap of trap kan men een tegenstander al uitschakelen,. Als er geen winnaar is dan wordt er een extra ronde gespeeld. Er mogen maar maximaal vijf rondes gespeeld worden. Er wordt veel toegelaten bij een K-1 wedstrijd behalve as de tegenstander op de grond ligt dan mag er absoluut niet meer worden doorgevochten. Ook kan je wedden op de Ultimate Fighting Championship. Hierin zitten de beste vechters van de wereld. Het maakt niet uit welke vechtsport ze beheersen.

UFC is nog al een agressieve vertoning dus het duurde een tijdje voordat de gevechten werden geaccepteerd. Bij de UFC mag je meer als bij de K-1 vechtsport. Deze wedstrijden werden dan ook uit het zicht van de politiek gehouden. Er kon dus ook gewed worden op wedstrijden die niet voor het publiek te zien waren. De wedstrijden kon je wel zien via de computer en daardoor kwamen er uiteindelijk toch veel mensen naar de meest brute vechtsport kijken. De stadions zaten vol. In de landen Amerika, Canada, Japan, Mexico, Verenigd Koninkrijk en Brazilië wordt er veel naar de UFC wedstrijden gekeken. Ze zijn gek op deze vechtsport.

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+

Er kan gewed woerden op Strikeforce. Dit is een organisatie dat bestaat uit kickboksen en Amerikaanse Mixed Martial Arts. Dit is beter bekend als kooivechten en ultimate fighting. Skiforce is een vol contact sport. Hier is bijna alles in toegestaan. Strikeforce valt onder de organisatie Mixed Martial Arts onder die organisatie valt ook de UFC gevechten. In de landen Amerika, Rusland en Brazilië is Strikeforce een grote sport . Aan deze sport doen alleen echte waaghalzen mee. Er wordt daarom ook graag naar deze sport gekeken. Ook omdat hierin alles mag. Blessures komen dan ook vaak voor.

Je kan via online Sportsbooks op verschillende vechtsporten wedden. De vier hierboven beschreven vechtsporten zijn de bekendste en daar wordt dan ook het meest op gewed. Sportsbooks helpen je door alle wedstrijden op een rijtje te zetten zodat het wedden op vechtsporten makkelijker wordt. Je moet dan wel een speelaccount aanmaken om te kunnen wedden op vechtsporten. Sportsbooks helpen je daarbij en het aanmaken van een speelaccount is gratis. Je krijgt in sommige gevallen ook een welkomstbonus.

Comments are closed.

Scroll To Top