Gokken op Wielrennen

Wielrennen is het bekendste van de wielersport. Wielrennen gebeurd altijd op de openbare weg. Bij wielrennen heb je eendaagse en meerdaagse wedstrijden. Alle belangrijke wedstrijden zijn opgenomen door de UCI Pro Tour. Er zijn drie onderdelen bij het wielrennen, de individuele tijdrit, een ploegentijdrit en de “rit in één lijn”. Iedereen start tegelijk en de eerste die over de finish is wint.

Je hebt een keus als je gaat wedden op wielrennen. Je kan dus wedden op eendaagse wedstrijden en je kan wedden op meerdaagse wedstrijden . Het bekendste wielrennen is de meerdaagse. De aller bekendste meerdaagse wielerwedstrijd is de Tour de France. Daarnaast heb je de Giro d’Italia en de Vuelta Ciclista a Espana . Het op grote Ronde wedden bij wielrennen heb je meerdere mogelijkheden. Je kan wedden op het eindklassement, de dagwinnaar en op de verschillende truien die er zijn. De bekendste eendaagse wielerwedstrijden zijn de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo. Wereldkampioenschappen zijn ook eendaagse wedstrijden.

Er wordt het vaakst gewed op de Tour de France. Hier strijdt men om de gele trui. Diegene die de tour wint , krijgt de gele trui. Degene die de meeste punten behaald in het sprintklassement krijgt de groene trui. Diegene met de meeste punten in het jongerenklassement krijgt de witte trui. Diegene met de meeste punten in het bergklassement krijgt de bolletjes trui. De wielrenners rijden met nummers op hun rug. Wie laatst in het klassement is rijdt met een rond plaatje met daarop een wit rugnummer. De ploeg met de meeste punten rijden met een geel plaatje met daarop zwarte nummers. Naast de Tour de France wordt er ook veel gewed op de Ronde van Italië (de Giro d’Italia). Hier krijgt degene die de tour wint de roze trui. Je hebt dan nog de Ronde van Spanje ( de Vuelta Ciclista a Espana). In de Ronde van Spanje ligt het aan de sponsors welke kleur trui de winnaar krijgt.

Er kan dus ook op eendaagse wedstrijden gewed worden. Bekende eendaagse wedstrijden zijn de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en Amstel Gold Race. Je hebt ook voorjaars eendaagse wedstrijden zoals de Grote Prijs van de Etruskische Kust, de GP La Marseillaise en de kasseien wedstrijden Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Bij de najaars eendaagse wedstrijden heb je Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije. Hier moet je als je gaat wedden op deze wedstrijden het goed in de gaten houden hoe een wielrenner presteert.

De Ronde van Vlaanderen is een eendaags wedstrijd met een rijke geschiedenis. Deze wordt elk jaar gereden op de viertiende zondag van het jaar. Bij de Ronde van Vlaanderen werd vroeger steeds geprobeerd om de kasseiwegen te ontwijken. Dat maakte dat deze wedstrijd steeds anders werd gereden. Men probeerde de kasseiwegen steeds te ontwijken waardoor de Ronde van Vlaanderen een spektakel werd om naar te kijken. Een valpartij kon zo gebeuren wanneer de wielrenners achter elkaar over de kasseiwegen reden. Nu in deze tijd zijn er niet meer zoveel kasseiwegen daarom hebben ze nu meer hellingen opgenomen in het parcours.
Je kan op verschillende onderdelen van wielersport wedden maar het meeste wordt er gewed op wielrennen. Door de vele en verschillende eendaagse en meerdaagse wedstrijden maakt het wedden op wielrennen erg spannend. Je kan dus online wedden op wielrennen bij Sportsbooks.

Die helpen je door alle wedstrijden op een rijtje te zetten zodat het wedden op wielrennen makkelijker wordt. Je moet wel eerst een speelaccount aanmaken als je wilt gaan wedden op wielrennen. Sportsbooks helpen je graag daarbij en een speelaccount aanmaken is gratis. Het geld dat je stort kan je gelijk gebruiken om weddenschappen af te sluiten.

Comments are closed.

Scroll To Top