Just for the win gokkasten de moeite waard?

Microgaming is een gevestigde naam binnen de spelontwikkelaars. Als dit bedrijf een partnerschap aangaat met een andere ontwikkelaar is dat nieuws. In 2016 kondigde Microgaming aan dat zij samen gingen werken met Just for the win. Dit kleine in Zweden gevestigde bedrijfje is in datzelfde jaar opgericht.

Zelfs zonder één lancering haalden ze deze samenwerking al binnen. We kunnen de voorzichtige conclusie trekken dat ze goed zijn in sales pitches. Na de bekendmaking van de samenwerking hebben we nog een jaar moeten wachten op een spel van Just for the win.

Tijdens de ICE Totally Gaming show lanceerde zij hun allereerste spel; Goldwyn’s Fairies. Aangezien ze vermoedelijk met dit spel de deal met Microgaming binnen hebben gehaald waren de verwachtingen hooggespannen.

Het grappige is dat een google search op dit spel je voornamelijk referenties naar Microgaming geeft en niet naar Just for the win. Er is binnen de marketing afdeling nog wat werk aan de winkel.

Goldwyn's Fairies Screenshot

Het 1e spel: Goldwyn’s Fairies

Het spel Goldwyn’s Fairies kent 5 rollen en 20 winlijnen en je minimale inzet is €0,10 per spin. Dit spel met betoverende feetjes heeft drie bonus features. Als eerste is daar het Wild symbool, deze kan zorgen voor leuke uitbetalingen. Zo leveren 5 Wild symbolen op een winlijn 25 keer je inzet op. De tweede is het Re-spin Wild symbool. Dit symbool met een fee erop is wat groter dan de anderen en draait mee op de middelste rol.

Je blijft net zolang re-spinnen als deze symbolen gedraaid worden. Als laatste is er het Free spins Wild symbool en deze zie je op het eerste, derde en de vijfde rol. Drie van deze Wilds en je krijgt 9 free spins. Het eerste spel van Just for the win sluit naadloos aan bij de sprookjesachtige slots die zo populair waren in 2017. Misschien nog wel belangrijker, het spel is prima mobiel te spelen. Just for the win maakte hiermee een gouden start.

Sprookjes thema zet door met Rainbrew slot

Just for the win heeft blijkbaar iets met sprookjes, want ook bij Rainbrew pakken ze terug op dit thema. In dit spel ben je in een brouwerij waar een regenboogdrankje gebrouwen wordt. Dit spel speel je ook met vijf rollen en drie rijen en het 243 tot 1125 manieren om te winnen principe.

Verderop in het spel kom je erachter dat er nog meer rollen zijn die je winkansen zullen vergroten! Dit spel kent net zoals Goldwyn’s Fairies 3 soorten bonus features en Wilds. Laten we beginnen met het gewone Wild symbool.

Deze heeft de standaard Wild kenmerken en vervangt alle andere symbolen behalve het free spin symbool. Dit spel kent ook de Top en Bottom Wild. Deze vallen op de tweede of vierde rol. Als deze vallen word je beloond met één of twee extra rijen met deze symbolen. Je snapt dat dit je winkans kan vergroten. Hier stoppen de extra’s nog niet. Bij drie bonus symbolen win je 6 free spins en bij vier van deze symbolen maar liefst 10 free spins.

Tijdens de free spins zijn de twee buizen met extra Wilds ook actief en hierdoor heb je 1125 manieren om te winnen. Als laatste kun je tijdens de free spins nog meer free spins pakken. Genoeg extra’s om ook dit tot een leuk slot te maken. Hiermee lijkt Just for the win zijn naam langzaamaan te vestigen.

Sidewinder Screenshot

Het Sidewinder spel & feature

In september 2018 kwam de lancering van Sidewinder. Hier heeft Just for the win toch wat aan originaliteitspunten in moeten leveren.

Ze lijken de plank met dit spel een klein beetje mis te slaan. De reviews over Rainbrew met de feature van de twee extra rollen waren lyrisch. Deze feature werd de sidewinder genoemd. Vervolgens heet hun volgende lancering Sidewinder en heeft uiteraard als belangrijkste feature de Sidewinder. Hoe leuk dit spel ook zou kunnen zijn, het gebrek aan originaliteit overheerst toch. De werking van het spel is exact hetzelfde als van Rainbrew.

Dit slot is alleen heel simpel van opzet met de alom bekende gokkast symbolen. Daarnaast komen uiteraard de twee extra rijen tevoorschijn tijdens de bonus rondes. Mocht je de feature leuk vinden is er nu wel voor ieder wat wils met twee verschillende spellen met eenzelfde opzet.

Wat kunnen we verder verwachten?

Voor een spelontwikkelaar die pas 3 jaar bezig is, doet Just for the win het goed. Ze zijn in die jaren met leuke nieuwe features gekomen. De aanbieder heeft spellen die het erg goed doen op desktop en mobiel.

Helaas slaan ze de plank ook wel eens mis. Dat laatste hoort er natuurlijk ook bij. We leren van onze fouten en laten we hopen dat Just for the win dit ook doet.

Als dat het geval is kunnen we bij de volgende lancering ongetwijfeld weer wat moois, origineels en met mooie winkansen verwachten. Wat ons betreft mogen ze blijven en hopen we nog mooie spellen van hun te mogen spelen.

Comments are closed.

Scroll To Top