Online pokeren: het online pokeren opnieuw ontdekken

Een aantal jaar geleden ontstond er ineens een enorme hype. Pokeren op het internet. Online pokeren werd enorm populair en ook offline kwam men bij elkaar om het pokerspel te spelen.

Inmiddels is het pokerspel allang geen hype meer en wordt er wereldwijd veel en vaak gepokerd. Vaak voor de gezelligheid en soms voor miljoenen inzet. Gokk.nl merkt door veel vragen dat een hoop mensen de aansluiting missen. Ze hebben het pokeren gezien en vinden het fascinerend, maar weten niet waar te beginnen. Gokk.nl sprak met een van de grootste online pokercasino’s en samen besloten we het online poker nog een keer te bespreken, van voor af aan.

Online pokeren: Wat moet je doen bij online pokeren?

Online pokeren of offline pokeren, het doel is hetzelfde, namelijk het winnen van de pot met geld. Hoe dat werkt gaan we getailleerd leren en zien. Voor nu leggen we het heel algemeen uit. Elke speler legt een inzet in voor een spelletje poker. Die inzet gaat in de bank. Daarna worden er kaarten gedeeld, open en gesloten. De gesloten kaarten mag je pakken en bekijken. Het is belangrijk dat je niemand mee laat kijken en vooral geen spier vertrekt bij het zien van jou kaarten. Het is belangrijk je gezicht zo strak mogelijk, inderdaad, in een pokerface , te houden.

Na het delen komt er gelegenheid om jouw inzet te verhogen in een aantal rondes. Je kunt passen, dan ben je uit en de inzet kwijt of de inzet verhogen. Als je de inzet verhoogt moeten de andere spelers kiezen of ze mee gaan of eruit. Als er uiteindelijk meer dan één speler overblijft dan wint de speler met de beste hand (de hoogste winnende combinatie) de pot en anders de laatst overgeblevene. Je kan de laatste worden als je door tactiek jouw tegenstanders laat passen terwijl ze wellicht betere kaarten hebben dan jij.

Online pokeren: Welke pokervarianten worden er besproken?

Online Texas Hold’em poker is de meest gespeelde pokervariant ter wereld. Deze zal daarom centraal staan. De nummers 2 en 3 zijn gebaseerd op online Texas Hold’em Poker maar wijken licht af. Dit zijn online Omaha poker en online 7 Card Stud.

Comments are closed.

Scroll To Top