Hoe werkt Online Blackjack?

Blackjack is een kaartspel om de bank (dealer) te verslaan. De speler moet proberen om zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. De bank zal proberen om daar over heen te gaan. Hoe dichter je bij de 21 punten zit hoe moeilijker het de bank (dealer) gaat lukken. Kom je boven de 21 punten uit dan heb je verloren. Het maakt niet uit wat de dealer op dat moment heeft.

Puntentelling

De kaarten boer,vrouw,heer en tien zijn 10 punten waard. De aas is 1 of 11 punten waard. Dit kan bepaald worden om dichter bij de 21 te komen. Gaat de speler er met 11 punten over de 21 punten heen dan kiest de speler 1 punt voor de aas. De andere kaarten tellen voor hun eigen waarde. Gelijk spel is het wanneer de speler en de bank evenveel punten hebben. Spelverloop:
Het spel wordt gespeeld met een kaartspel met 52 kaarten. Die worden door elkaar geschud. Het spel wordt met open kaarten gespeeld. De speler speelt tegen de bank (dealer).

Nadat de inzet is geplaatst dan krijgt de speler twee kaarten van de dealer. De dealer neemt zelf een kaart. Als de speler van de bank een boer, vrouw, heer of tien met een aas krijgt dan heeft de speler gelijk 21 punten. Dit heet dus Blackjack. De speler wint dan 1,5 keer zijn of haar inzet. De inzet blijft staan als de dealer met het leggen van de tweede kaart ook blackjack kan krijgen. Als de dealer ook 21 punten heeft dan is het gelijk spel. Als de speler geen blackjack heeft dan wordt er doorgespeeld. De speler kan steeds aangeven of zij willen splitsen of verdubbelen, nog een kaart wilt hebben of wilt passen.

Komt een speler boven de 21 punten uit dan heeft hij of zij verloren. Past de speler dan deelt de dealer voor zichzelf. De dealer stopt op het moment dat hij 17 punten of meer heeft behaald. Als de speler meer punten heeft dan de dealer dan heeft de speler gewonnen. De speler krijgt dan zijn inzet dubbel terug. Als de stand gelijk is dan krijgt de speler zijn inzet terug. Verliest de speler dan gaat de inzet naar de dealer.

Verdubbelen

Door te verdubbelen (double) wordt de inzet verdubbeld. De speler krijgt dan nog maar een kaart van de dealer. De speler moet wel een totaal van 8,9,10 of 11 punten hebben. Een dubbel met een Aas en een 7 waar een 3 op valt dan telt de aas niet als 11 punten maar als 1 punt. De laatste kaart wordt dan onder de eerste kaart gelegd.

Splitsen

Splitsen kan wanneer de eerste twee gekregen kaarten dezelfde zijn. Zoals 2 boeren of 2 tienen. Na het splitsen wordt dezelfde inzet bij de tweede kaart geplaatst. Dit zijn dus twee aparte spelen in een spel. Als de speler twee azen splitst dan krijgt die maar 1 kaart op elke aas. Als dat weer een aas is dan mag ook die gesplitst worden. Doet de speler dat niet dan krijgt de speler geen kaart meer. Dan telt twee azen maar voor 12 punten. Na een splits mag je ook dubbelen.

Verzekeren

Als de eerste kaart van de dealer een aas is dan kan je die verzekeren. Dan wordt er extra ingezet. Wanneer de dealer dan blackjack heeft dan wordt de gehele inzet 2x betaald aan de speler. Wanneer de dealer geen blackjack heeft dan gaat de gehele inzet verloren.

Comments are closed.

Scroll To Top