BOM 2016 valt op 2 november

BOM portomaso marinaDe BOM (Battle of Malta) is een van de meest bekende lage buy-in poker toernooien in Europa en heeft twee jaar geleden zelfs de titel  ‘Beste toernooi in Europe onder €2000 buy-in” gewonnen in de Europese poker awards. Het hoofdevenement is een €550 NLHE toernooi. De BOM werd voor het eerst georganiseerd in 2012 met in totaal 349 deelnemers. In slechts vier jaar tijd is het aantal deelnemers vervijfvoudigd met maar liefst 1804 spelers in 2015.  De prijzenpot vorig jaar was meer dan €875.000. Het was een fransman die er met de 1e prijs vandoor ging. Nicolas Proust versloeg zijn Noorse tegenstander Henrik Jacobsen met een Aas en Koning, en ging naar huis met €122750.

Waarom is de BOM zo populair?

Het toernooi wordt gehost door gastvrouw Maria Ho die eerder deze maand haar top vijf redenen gaf om mee te doen aan de BOM:

#5 Locatie – Malta is een eilandstaat in de Middellandse Zee. Het bestaat uit drie kleine eilanden: Malta, Gozo en Comino waarvan Malta het hoofdeiland is. Er wonen ongeveer 423.000 inwoners op de eilanden. De eilanden zijn cultureel rijk en hebben veel historie. Het feit dat je naast het toernooi ook genoeg hebt om te ontdekken is wat het zo’n aantrekkelijke locatie maakt.

#4 Vriendelijke sfeer – Spelers die meedelen aan de BOM gaan volgens Maria altijd met het idee om plezier te hebben. Natuurlijk wil iedereen ook winnen, maar veel spelers beschouwen de BOM als een soort ‘vakantie’ wat meedraagt aan de vriendelijke sfeer tijdens het toernooi.

#3 Feestjes – Er zijn vier verschillende feestjes, in clubs maar ook een karaoke avond. De gastvrouw geeft aan dat het leuk is om de persoonlijkheid van de spelers te zien weg van de poker tafel.

#2 Nevenactiviteiten – Mocht het gebeuren dat iemand minder geluk heeft in het hoofdevenement zijn er nog zat andere activiteiten te beleven.

#1 Lage buy-in, hoge win kansen – Volgens Maria kijken recreatieve spelers vooral naar de waarde van een poker toernooi gebaseerd op hoe hoog de prijzenpot is, hoeveel spelers er zijn en wat de inleg is. Wat dat betreft is de Battle of Malta heel toegankelijk aangezien de buy-in slechts €550 is.

Bekende gezichten

We zullen dit jaar weer een paar bekende gezichten terug zien. Zo hebben Louis Cartarius, de winnaar in 2013 en Nicolas Proust al aangegeven om ook dit jaar weer te spelen. Proust zei onlangs dat hij zijn titel komt verdedigen “Dit jaar heb ik de intentie om geschiedenis te schrijven en twee jaar op een rij te winnen!”

Fatima Moreira BOMDe BOM trekt overigens ook beroemde gezichten aan. Zo heeft William Hung, de Amerikaanse idol ster, vorig jaar deelgenomen. Van Nederlandse bodem kennen we allemaal Fatima Moreira de Melo wel, die een bekende poker liefhebber is en vorig jaar ook van de partij was.

Waar wordt het toernooi gehouden?

De Battle of Malta wordt zoals voorgaande jaren weer georganiseerd in het luxe Portomaso Casino in Malta, gelokaliseerd in St. Julians. Dit is op loopafstand van de prachtige Portomaso marina, en van de locatie van de feestjes. Dit jaar begint het toernooi op woensdag 2 november, en eindigt het op zondag 7 november.

 

 

Comments are closed.

Scroll To Top