Gokbedrijven kunnen zich aanmelden voor vergunning!

Gokbedrijven kunnen zich aanmelden voor vergunning!

Vanaf vandaag kunnen online casino’s en andere online gokbedrijven hun interesse tonen voor een vergunning voor het online aanbieden van kansspelen. Het is de eerste stap voor het mogelijk maken van legaal online gokken in Nederland. De bedrijven kunnen hun interesse voor een vergunning ten bij de kansspelautoriteit op deze pagina. De toezichthouder rekent op 50 tot 80 aanvragen voor een vergunning.

Zoals eerder in deze post vermeldt is de wetgeving voor online gokken in Nederland nog niet door de Eerste en Tweede kamer. Om het verlenen van een vergunning te versnellen en de verloren tijd in te halen, kunnen gokbedrijven de geïnteresseerd zijn in een vergunning alvast een formulier invullen.

Uitstel
Veel kenners van de gokmarkt denken dat het nog een hele tijd gaat duren voordat de legalisering van online gokken in Nederland echt doorgaat. Chris Woerts, voormalig directeur van Feyenoord zegt het volgende: “Het gaat absoluut niet volgend jaar gebeuren”. Tegenwoordig adviseert hij verschillende clubs, ook over hoe de clubs moeten inspelen op de veranderde kansspelwetgeving. “De ambtelijke molens draaien heel langzaam in Nederland. Ik denk dat op z’n vroegst in het eerste kwartaal van 2016 de markt opengaat.”

Comments are closed.

Scroll To Top