Legalisering online gokken laat nog even op zich wachten

Legalisering online gokken laat nog even op zich wachten

Iedereen heeft het waarschijnlijk wel mee gekregen. Afgelopen maandag zijn er twee ministers opgestapt. Waaronder ook de minister die over de nieuwe wetgeving ging voor het legaliseren van online gokken in Nederland. Dit had allemaal te maken met de beruchte deal die Teeven had gesloten met de beruchte crimineel zoals Cees H. Toen ze er achter kwamen dat het bedrag dat Teeven had ontvangen veel hoger lag dan hij zelf beweerde, ontstond de hele ophef. Maar wat betekend dit voor de legalisering van online gokken in Nederland?

Wij zijn er van overtuigd dat het plan wat er al ligt niet verloren gaat, maar het gaat wel allemaal iets langer duren omdat er twee nieuwe ministers moeten komen. Ook zal er een nieuwe minister in plaats van Opstelten moeten komen.

Het wetsvoorstel voor de nieuwe Wet op kansspelen is vorig jaar bij de Tweede Kamer neergelegd. Hierdoor zou het legaal worden om in Nederland te gokken bij online casino’s met Nederlandse vergunning. Als het aan minister Teeven lag, zal online gokken in Nederland dit jaar nog mogelijk zijn. Tot vandaag de dag is de Wet nog steeds niet veranderd, en ook wij vragen ons af hoelang dit zou gaan duren.

De Wet op Kansspelen is in Nederland heel erg verouderd en loopt dus eigenlijk achter op andere landen in Europa. Het is voorlopig dus nog even wachten op wanneer de eerste Nederlandse vergunning worden uitgedeeld.

Wanneer de eerste vergunning worden uitgedeeld is niet bekend. Wel zal de nieuwe Wet op Kansspelen hierdoor een flinke vertraging oplopen. De nieuwe Wet zal pas gevaar lopen wanneer het gehele kabinet Rutte gaat vallen. Het is dus nog even afwachten tot het moment dat de nieuwe Wet aangepast zal worden!

Comments are closed.

Scroll To Top