Online Gokken achter je computer scherm is zó 2013

Online Gokken achter je computer scherm is zó 2013. Veel jongeren in Nederland en België gebruiken tegenwoordig hun mobiel. En dat betekend dat het probleem steeds groter wordt zegt de Kansspelcommissie in België. “Drugs en alcohol is verleden-tijd, gok-apps zijn de drugs en alcohol van vandaag.”

Maar uiteraard zijn de zorgen niet alleen bij onze zuiderburen. Ook in Nederland maken ze zich grote zorgen. De kansspelautoriteit heeft op 11 oktober nog een recordboete uitgedeeld van 310.000 euro aan mobiele gokbedrijven.

Mobiel wedden of gokken is tegenwoordig zeer makkelijk. Even een gok-app op je telefoon installeren, je leeftijd invullen (zonder dat deze gecontroleerd) wordt en je kunt gaan spelen. Aangezien het in Nederland illegaal is, is online gokken nog nooit zo makkelijk geweest. “Het is een zorgelijke ontwikkeling. Tegenwoordig kan je dag en nacht, waar ook op de wereld gokken via het internet. Het is heel laagdrempelig geworden”, zegt therapeut Bas Brons. “In mijn praktijk is er sprake van een groei van jongeren die hierdoor in de problemen zijn geraakt. Ik zie dagelijks in mijn praktijk 5 tot 6 jongeren die met dat probleem te maken hebben.”

Bram

Bram is zo’n jongen. Hij is 23 en al vier jaar verslaafd aan het wedden op tennis-en voetbalwedstrijden. Dat varieerde van een tientje, tot honderd euro en soms ook wel tweehonderd euro per wedstrijd. En dat deed hij dag en nacht. ’s Ochtends, als ik in de trein zat naar school, op school zelf, in de trein naar huis, thuis. Op een gegeven moment liep het uit de hand. Toen was ik ’s nachts nog steeds aan het gokken. Dan heb je natuurlijk geen voetbal en tennis meer en ging ik mijn geld ook uitgeven aan de Chinese basketbalcompetitie.”

Recordboete van kansspelautoriteit

In Nederland is online gokken verlopig nog verboden. Veel gokbedrijven proberen de strenge kansspelwet te omzeilen door zich in het buitenland in te schrijven maar zich wel op Nederlandse gokkers te richten. Ze maken Nederlandse reclame, Nederlandse Facebookpagina’s, Nederlandse Domeinnamen en bieden Nederlandse spelers startpremies aan. Ook kun je bij deze buitenlandse gokbedrijven zelfs met iDeal betalen. De kansspelautoriteit treedt hier nu steeds harder tegen op en heeft aan 7red en royaalcasino een recordboete uitgedeeld van 310.000 euro.

Comments are closed.

Scroll To Top