Online Gokken opeens legaal in Nederland!

Online Gokken opeens legaal in Nederland!

Goed nieuws voor de personen die graag vanuit huis een gokje willen wagen. De ‘binaire opties’ zijn door een rechter in Rotterdam legaal verklaard, zo meldt Quotenet. Bij de aanschaf van een binaire optie gok je bijvoorbeeld op een Japanse yen die binnen een uur in waarde stijgt ten opzichte van de dollar of euro. Deze manier van gokken is alles of niets, wanneer je dit voorbeeld pakt win je als de yen stijgt, en verlies je als je yen daalt. Vandaar de naam ‘Binary’.

Deze manier van online gokken wordt dus door de rechter in Rotterdam als legaal gezien en mag dus gewoon in Nederland! Deze manier van online gokken wordt ook gepresenteerd als investeren in aandelen, opties of speculeren op de valutamarkt, maar het is niets anders dan gokken. De winkansen zijn hier overigens lager dan aan een roulettetafel. Wanneer je bijvoorbeeld één euro inzet, en je wint, dan krijg je €1,85, en wanneer je verliest ben je alles kwijt.

Deze vorm van gokken, een branche gedomineerd door Israëliërs en Russen aldus een kenner, kon lang zijn opmars maken in Nederland (aanbieders adverteren al vol op) omdat de beurstoezichthouder AFM en de goktoezichthouder de Kansspelautoriteit dit dossier naar elkaar toeschoven. De AFM ging zich er recent over buigen, en verbood de handel, maar is nu teruggeroepen door de rechtbank van Rotterdam. De AFM is teruggefloten vanwege Europese regels, zegt Bas Jongmans, advocaat van Optieclub, een platform voor handel in binaire opties, tegen BNR Nieuwsradio. Optieclub had de zaak tegen de AFM had aangespannen. De advocaat verwacht dat de AFM in beroep gaat.

Comments are closed.

Scroll To Top