Tweede grote fusie vanwege online gokken

Tweede grote fusie vanwege online gokken

Nadat 888 liet wetenge Bwin te kopen voor 898 miljoen pond om zijn activiteiten op het gebied van gokken op sportwedstrijden uit te breiden, komt er nu ook een tweede grote fusie aan. Wedkantoor ladbrokes laat weten dat dat ze gaan fuseren met Coral Group, onder naam de naam Ladbrokes Coral Plc. Ze hopen hiermee de concurrentie aan te gaan met andere grote online aanbieders op het gebied van online gokken.

Dit wilt ook gelijk zeggen dat de omzet van het fusiebedrijf rond de 2,1 miljard pond zal liggen, ofwel 2,9 miljard euro. Jim Mullen, de topman van Ladbrokes zal hierbij de leiding krijgen. Ladbrokes was niet de eerste met de adoptie van online gokken, en werd verrast door Betfair Group met een sterke opkomst. Ladbrokes heeft nu 4000 kantoren, en hier komt dan ook de meeste omzet vandaan. Wellicht moet er door de fusie een deel van deze wedkantoren gesloten worden van de toezichthouder, die nog zijn goedkeuring zal moeten geven.

Dit is de tweede grote fusie in een korte tijd. 888 en Bwin was de eerste fusie. Hierop volgt de fusie van Ladbrokes en Coral Group. De kleine gokbedrijven zullen die aardig buitenspel worden gewerkt door deze fuserende gokbedrijven.

Nu Online Gokken

Comments are closed.

Scroll To Top