Van alle gokverslaafden zijn er 25% een vrouw.

Van alle gokverslaafden zijn er 25% een vrouw.

HULST- Uit een onderzoek Gokk.nl is gebleken dat 25% van alle gokverslaafden vrouw is. Volgens de eigenaar van Gokk.nl zijn vrouwen steeds meer actief met online gokken. 4 jaar geleden liet 1 op de 10 vrouwen zich behandelen voor een gokverslaving, inmiddels is dit al opgelopen tot 25%. Het zijn vaak vrouwen met jonge kinderen, vooral tussen de 25 en 35 jaar. Het aantal gokverslaafden is de laatste jaren al met 15% toegenomen, en bij vrouwen is dit percentage nog een stuk hoger. Ook de bedragen die uitgegeven worden aan het gokken zijn aanzienlijk hoog, sommige vrouwen “vergokken” zelfs meer dan 50.000 euro per jaar.

In 2012 is er een onderzoek uitgekomen waaruit bleek dat vrouwen ook beter gokken als mannen. Er wordt ook wel aangenomen dat dit de oorzaak is van het toenemende gokgedrag van vrouwen, maar dit is niet de oorzaak; uit onderzoek van Gokk.nl is namelijk gebleken dat vrouwen helemaal niet beter gokken, maar alleen verstandiger. Vrouwen maken veel minder risico’s. Zo blijkt dat vrouwen gemiddeld 50 tot 100 euro uitgeven aan gokken, terwijl dat van mannen gemiddeld rond de 200 euro ligt. Vrouwen maken dus wel degelijk minder verlies, maar ook minder winst, dus dit wilt nog niet zeggen dat vrouwen beter gokken.

Er zit geen verschil in het potentieel tussen mannen en vrouwen qua gokken. Mannen en vrouwen zijn even goed in gokken, maar mannen gokken nogsteeds veel meer dan vrouwen, en hierdoor lijkt dat vrouwen beter kunnen gokken: omdat zij minder gokken maken zij ook minder verlies, maar dit betekent nog niet dat ze het ook daadwekelijk beter kunnen. Uit de onderzoeken blijkt dus dat er geen verschil is tussen de gokkwaliteiten tussen mannen en vrouwen, maar alleen dat mannen veel meer gokken dan vrouwen, dus een hogere winst behalen en het lijkt alsof ze er beter in zijn. Het zou natuurlijk best kunnen dat hier verandering in komt, omdat steeds meer vrouwen aan gokken doet.

Comments are closed.

Scroll To Top