Veel gokkasten verdwijnen uit café na legalisering internet gokken

Veel gokkasten verdwijnen uit café na legalisering internet gokken

Veel gokkasten zullen uit de café verdwijnen door de legalisering van online gokken. Ook in gokhallen zullen er een hoop verdwijnen vrezen de exploitanten. De online concurrentie vinden ze oneerlijk en zijn bang dat ze hierdoor falliet gaan. De wet van online gokken is op dit moment nog in behandeling bij de tweede kamer, maar per 1 januari 2015 zullen ze online gokken gaan toestaan.

De online goksites moeten 20 procent belasting betalen terwijl de gokkastexploitanten 29 procent belasting moeten betalen. Brancheorganistie VAN Speelautomaten vindt daarom dat de kansspelbelasting voor online aanbieders even hoog moet worden als die voor de gokkastexploitanten. De branche noemt dit “op geen enkele wijze te verdedigen.”
Voor echte gokkasten gelden op dit moment allerlei regels. Bijvoorbeeld dat een speler maximaal 40 euro per uur mag verliezen en dat een jackpot maximaal 1500 euro mag bedragen. Bij online gokken zitten hier geen regels aan, en kunnen ze onbeperkt gokken en de jackpot kan in de miljoenen oplopen.

Volgende week staat staatssecretaris Teeven een petitie te wachten, waarin de gokkastexpoitanten hem zullen vragen de plannen te wijzigen.

Nu Online Gokken

Comments are closed.

Scroll To Top