Gokken op Paardenraces

Er zijn verschillende paardenraces waar je op kan wedden. Renbanen profiteren volop mee vanwege dat er veel gewed wordt op paarden. Wedden op paarden kan over de hele wereld. Nederland heeft een renbaan dat is een landgoed in Wassenaar. Die Duinigt heet.

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+

Daar zijn aantal paardenraces met Engelse en Arabische volbloeden. In Amerika heb je de Triple Crown. Je moet daar aan drie wedstrijden meedoen en deze succesvol afsluiten dan kan je er goed aan verdienen. Die drie paardenraces zijn de Kentucky Derby, Preakness Stakes en de Belmont Stakes. Het schijnt dat men hier de grootste eer behaalt binnen de rensport.

Het wedden op paarden is in Frankrijk erg populair. Daarom heeft Frankrijk een hoog aanzien in de paardensport. De bekendste paardenrace in Frankrijk is de Prix de L’Arc de Triomphe. Ook in de Arabische wereld wordt paardenraces steeds populairder. Dit omdat Arabische volbloeden veel mee doen bij de paardenraces. In de Verenigde Arabische Emiraten wordt onder andere de Dubai World Cup gehouden. Hier mogen alleen internationale toppers aan meedoen.

Er zijn twee verschillende paardenrennen waar op grond kan worden. De vlakkebaanrennen en de hindernisrennen. De vlakkebaanrennen zijn weer onder te verdelen in vier categorieën. Eerste categorie is de Handicap-race. De paarden krijgen dan gewichten toebedeeld. Het beste paard krijgt het meeste gewicht. Het paard met het extra gewicht ,die de verschillende banen blijft winnen, mag zich een topper noemen. Dit noemen ze ook wel een ‘Handicap- Horse’. Als tweede categorie is de Stakes-races. Dit kost erg veel geld. Het inschrijven, het starten en het verkiesbaar blijven voor een ren kost veel geld. Daarom zijn de prijzen als je wint ook erg hoog.

Als derde heb je de Claiming Races . Daar kunnen de paarden van eigenaar wisselen omdat ze te koop worden aangeboden. Het paard heeft pas een nieuwe eigenaar zodra deze de startbox verlaat. De vorige eigenaar heeft dan nog recht op eventuele winsten van de gewonnen race. Als vierde heb je de Allowance- races. Hier worden paarden gewichten toebedeeld op leeftijd, prestatie, gewicht en geslacht.

Renbanen:
Bij de renbanen kan je niet wedden op de paarden maar bij het maken van een weddenschap telt op de paarden maar bij het maken van een weddenschap telt de ondergrond wel mee. Er zijn twee soorten renbanen. De dirtbaan die is van zand en de turfbaan en dat is op gras. 80% van de renbanen zijn turfbanen omdat de paarden hier beter op kunnen rennen. Het is minder zwaar als dirtbanen. Alleen in Amerika heb je ook de all-weather banen. Hierop kan men dus altijd paarden op laten racen. Het belangrijkste is dat een renbaan zeer goed verzorgd moet worden. De renbaan zou een enorme slechte reputatie krijgen mocht er een paard een ongeluk krijgen of een breuk oplopen.

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+

Door het online weddenschappen af te sluiten hoef je niet meer naar de renbaan toe. Je kunt dit van achter je PC doen. Online wedden op paardenraces gaat meestal via Sportsbooks. Die houden alle races bij waarbij je op paarden kunt wedden. De races en tijden worden in één overzicht aan je getoond. Bij wedden op paarden moet je rekening houden of je gaat wedden op Engelse of Arabische volbloed of juist op een ander volbloed. Ook moet je rekening houden met de ondergrond van een renbaan en de tijd van het jaar is erg belangrijk want elk paard presteert dan anders.

Zodra je wat meer kent van het wedden op paarden dan kan je bij een Sportsbook een speelaccount aanmaken anders kan je niet mee doen met de weddenschappen. Het aanmaken van een speelaccount is gratis. 

Comments are closed.

Scroll To Top