Gokken in Nederland wordt legaal: Maar niet op gele kaart

Gokken in Nederland wordt legaal: Maar niet op gele kaart

We lopen misschien wel al vooruit op de zaken, want online wedden op sport is in Nederland nog niet legaal. Voordat dit in januari 2015 legaal wordt, moet online wedden op sport nog veel veranderingen meemaken. Directeur Toon Gebrands van PSV loopt ook alvast vooruit op de zaken.

De directeur liet van zich horen op een congres van online wedden op sport. Hij is namelijk een voorstander van online wedden op sport, maar hij heeft wel een paar voorwaarden. Zo wilt hij niet dat online wedden op een gele kaart mag bij de bookmakers die hun diensten in Nederland gaan aanbieden. “Een gele kaart is namelijk heel makkelijk te manipuleren.” Zo liet hij weten. Een speler weet namelijk precies wat hij moet doen om een gele of rode kaart te pakken te krijgen. “Na een debieuze gele kaart ga je nadenken of het geen bewuste actie was.” wordt geciteerd door de Telegraaf.

De tweede kamer wilt zo snel mogelijk online gokken legaliseren, maar er worden nog veel kamervragen gesteld over de eisen, risico’s en regels op het wedden op o.a gele kaarten, penalty’s en overtredingen. Nederland is één van de weinige landen waar nog niet volop gegokt mag worden op sport.

In Nederland is het nog altijd verboden om online te wedden op sport. Daar moet dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar echter verandering in komen. Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV loopt alvast vooruit op de zaken.

Comments are closed.

Scroll To Top