Onzekerheid over toekomst online gokken

Gokk.nl was ook aanwezig op de iGaming Supershow, ofwel Amsterdam Affiliate Conference. De sfeer was wanhopig, omdat eigenlijk niemand meer kan wachten tot het online gokken in Nederland legaal wordt. Het congres Gaming in Holland wat plaatsvond in de Amsterdam Rai is de grootste van Europa.

“We kunnen niet meer wachten”, klink het wanhopig uit de zaal. De frustratie over het uitstellen van de nieuwe wetgeving dat online gokken in Nederland legaal zou moeten maken is duidelijk merkbaar. De wetgeving zou begin dit jaar normaal gesproken intreden. Dit is nu uitgesteld tot 2017, en zelfs dit is nog niet zeker. De Tweede Kamer weet niet wie op de Nederlandse gokmakrt mag gaan opereren, en zelfs de voorwaarden zijn nog niet duidelijk. Ook zijn de coalitiepartijen niet op één lijn. De PvdA ziet nog altijd bezwaren op het gebied van gokverslaving.

Ook de goede doelen hebben hun twijfels. Ze vrezen dat het bedrag dat ze nu jaarlijks krijgen omlaag gaat wanneer de puur commerciële spelers op de markt worden toegelaten. Helaas wilden de Nederlandse loterijen zoals staatsloterij en postcode loterij niet al te veel kwijt over wat hun plannen waren voor wanneer het online gokken legaal wordt in Nederland. Wanneer zij op de markt willen blijven en niet buitenspel gezet willen worden zullen ze ook moeten komen met bijvoorbeeld online poker of een online casino.

Verder was de sfeer op de iGaming Supershow in de Amsterdam Rai. Iedereen was teleurgesteld dat de Nederlandse wetgeving nog zo lang moet duren. We hopen met zijn allen op een snelle en goede wetgeving dat online gokken in Nederland toe zal staan.

Comments are closed.

Scroll To Top